Hidden Miracles in the Nicosia Streets ‘’Hidden Miracles Workshop Series 3’’

11-13 Kasım

Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen “Hidden Miracles in the Walled City” isimli workshop ve yarışma; bu sene 3. sü Nicosia Streets ile devam etti.

Mehmet Akif Caddesi veya Dereboyu..

Birleşik Krallık Egemenliğinde adı Shakespeare Caddesi ‘’İngilizce: Shakespeare Avenue’’.

Yeşil Hat’ın üzerinde bulunan cadde. ‘’Yeşil hat: Kıbrıs’ta var olan iki ayrı devleti Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ayıran bölge’’

Birleşik Krallık ve 1878’den günümüze..

Shakespeare Caddesin’den Mehmet Akif Caddesi’ne veya Dereboyu’na uzanan yolculuk…

‘’Cadde günümüzde eğlence merkezi haline geldi..’’

INAR 401 ve 402 Köşklüçiftlikte, INAR 301 ve 302 Dereboyu aksında, INAR 201 ve 202 proje grupları Osmanpaşa Caddesini çalıştı.

‘’Şehrin Saklı Güzelliklerini’’ çıkarmak için proje öğrencileri, Dereboyunda 2’şer proje grubu olarak sokaklara dağıldı.

Yürütücülüğünü; Hasan ALTAN, Çağla BEYAZ, Özge MERCAN, Ayşegül YURTYAPAN SALİMİ, Simge BARDAK DENEREL, Gaye ANIL, Hilmi OKUTAN, Kıymet SAVAŞAN, Oğuz Kağan DİZMAN, Furkan Batuhan CANLI, Omar ALKURDİ hocalarımızın yaptığı workshop 11 Kasım Pazartesi başladı ve 13 Kasım Çarşamba günü bitti.

11 Kasım Pazartesi günü yürütücülüğünü yaptığı proje hocalarımız gruplarıyla buluşarak ne yapması gerektiğini söyleyip, ardından öğrenci arkadaşlarımızda sokaklara dağılarak en güzel fotoğrafları yakalamaya başladı.

12 Kasım Salı günü fakültemizde devam ettiğimiz workshop, öğrenci arkadaşlarımızın Photoshop veya tasarım yeteneği ile buluşup poster haline getirilmeye başlandı.

13 Kasım Çarşamba gününe kadar çalışmalarını yaptıkları posterler son halini buldu ve yarışma için teslim edildi.

15 Kasım Cuma günü Güzel Sanatlar Fakültesinden gelen hocalarımız ‘’jüri’’ değerlendirmede bulundu.

20 Kasım 2019’da fakültemizin yanındaki yeni amfide ödül ve sertifika töreninde buluşarak 1. 2. 3.’lük ve Mansiyon ödülleri sahipleri ile buluştu.

Workshop ve yarışmaya 89 Türk, 31 Yabancı öğrenci katıldı.

Yarışmada 1. Ödülü ‘’BLACK’’: Cansu TÜRK, Doğan HİLLEZ, Ezgi KARAMAN, İdris Can AVCI, İhsan Burak AFYONLU, Siyabend YILDIZ, Zişan Nur BAŞET.

1. Ödülü: Howayd Ismail AYHİL, Nada Fadi ZAMMA, Rafida YOUSSEF, Sara Al HAMAD.
  2. Ödülü: Berkay KAYA, Fulya CERRAHOĞLU, İdil ÇETİNKAYA, Şükrü ÜNAL.

Mansiyon Ödülü alan öğrenciler,

1. Azad ÖZPERK, Deniz DOĞAN, Evren DENİZ, Ferhat POLAT, Hakan YAKAR, Harun ATEŞ, Medine ÖZMEN, Selami ATEŞ, Semra AĞLAMIŞ.
  2. Abdullah ALAWAISS, Ahmad PASHTAWI, Ajban ABDULLAH, Alkayıd ABDULLAH, Hafedh Saleh GUBRAN, Mohammed JAMAL.
  3. Mohamad HALOUM, Omar ALOWAİSHİ, Sumaia BASHER, Sumayah ALİ, Yasmin JAMAL.

Mustafa ERDEM