Yakın Doğu  İç Mimarlık Mezuniyet Sınıfı  ‘İki Toplumlu Birliktelik Projesi ’ İçin Çalışmalara Başladı

Yakın Doğu Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü diploma projesi grubu (INAR 402), geçtiğimiz hafta Lefkoşa Taksim Sahası ve yakın çevresine saha analiz gezisi düzenledi.  İki toplumun bir araya gelmesinde etkili olacak aktivitelerin yapılması hedeflenen bu projede, bir barış köprüsü, toplantıların yapılacağı ana bina, konteynerlerden oluşacak festival alanları tasarlanması öğrencilerden beklenmektedir. Ders yürütücüleri Özge Mercan, Çağla Beyaz ve Hasan Altan ile yönetilecek çalışmalar, dönem sonunda, ara bölgede bulunan ve projeye dâhil olan ‘Home For Coorperation’ binasında tüm projelerin sergilenmesi hedeflenmektedir.