Yakın Doğu Üniversitesi, 2018-19 Bahar Dönemiİç Mimarlık Mezuniyet Sergisi Başarı İle Tamamlandı

17 Mayıs 2019 tarihinde Mimarlık Fakültesi bahçesinde ve özel olarak tasarlanan elemanların üzerinde 2018-19 Bahar Döneminde diploma almakta olan toplamda 100 öğrencinin katılımıyla İç Mimarlık Mezuniyet projeleri sergisi gerçekleşmiştir. Sergi, Mimarlık Fakültesi Dekanı ve INAR 402-İç Mimarlık Mezuniyet Projesi koordinatörü Prof. Dr. Zeynep Onur’un başkanlığında, Öğretim Görevlisi Yüksek İç Mimar Özge Mercan, Öğretim Görevlisi Yüksek Mimar Hasan Altan, Öğretim Görevlisi Yüksek İç Mimar Hilmi Okutan , Öğretim Görevlisi Yüksek İç Mimar Ayşegül Yurtyapan, Görevlisi Yüksek Mimar Gökhan Özdemir ve Görevlisi Yüksek Mimar Taner Uraz tarafından yürütülen projelerden oluşmaktaydı . Dönem boyunca, oluşturulan 5 atölye grubunda, kendi içerisinde birçok farklı fonksiyon içeren ( konaklama, kafeterya, mağaza, sergi salonları, eğitim alanları, vb.) müze ve sanat akademisi konularını çalışan öğrenciler, Lefkoşa Suriçinde bulunan tarihi Belediye Pazarı (Bandabulya) binasını çalışmışlardır. Lefkoşa kenti için çok önemli olan bu yapının tarihi değeri ve yeniden kullanıma adaptasyon sürecinde alternatif işlev önerileri de sağlayan bu çalışma, tarihi yapılarda çağdaş iç mekan tasarımları üretmiştir. Proje sürecinde öğrenciler; tarihi belediye pazarını yerinde analiz ederek çalışmaya başlamışlar ve bu analiz safhasına, binaya yakın konumda bulunan diğer yapılar da dahil edilmiştir. Tasarım sonucu, çıkarılan çalışmalarda, iç mekanlarını tasarladıkları yapıya ve topluma sosyokültürel sürdürülebilir bir öneri getirmişlerdir. Sergiye, dışarıdan bir çok kurumdan yetkililer, mimarlık ve iç mimarlık mesleğini icra eden profesyoneller ve akademisyenlerin yanısıra, Kıbrıs Türk İç Mimarlar Odası yönetim kadrosundan üyeler de katılmış olup, öğrencilere gerek projeleri gerekse ilerideki mesleki yaşamlarına dair teknik ve teorik bilgiler vermişlerdir. Aynı zamanda; bir kariyer günü formatı olarak düzenlenen sergide öğrenciler hazırladıkları kendi çalışmalarını kapsayan portfolyo ve kartvizitlerini de gelen davetlilere sunmuş ve mezuniyet sonrası yapabilecek iş başvurularına hazırlık olarak ilk adımlarını da gerçekleştirmiştir.